Translate

Zoek je iets?

vrijdag 3 januari 2014

Assepoester een modern sprookje

Hoi,

Een aantal dagen geleden was er op RTL 4 een leuke film namelijk Assepoester een modern sprookje.
De grote lijnen van Assepoester zaten erin maar het was toch nét even iets anders, doordat het in deze tijd was gezet maar ook omdat er geen magie in voor kwam.
En toch vond ik het een leuke film. Ik zette de film op om "even een paar minuutjes te kijken" maar uiteindelijk heb ik de hele film gekeken!!

Wat ik ook erg leuk vond aan de film waren de acteurs, dit waren allemaal bekende Nederlanders wat ik erg grappig vond. Vooral Nicolette van Dam vond ik erg grappig (als een van de stief zussen)www.wikipedia.nl:
Het verhaal gaat over Anna, een jong meisje. De film begint met een introductie over haar leven: haar vader Paolo was weduwnaar, maar trouwde voor een tweede keer omdat hij zijn dochter graag een moeder wilde geven. Zijn tweede vrouw Patricia Akkermans had zelf ook al drie dochters, Petty, Debby en Jenny. Toen korte tijd na het huwelijk de vader van Anna stierf, bleek haar stiefmoeder in werkelijkheid erg gemeen en jaloers. Zij en haar dochters dwongen Anna om hun dienstmeid te worden. Vervolgens ziet men hoe Anna die ochtend alle huishoudelijke klusjes doet met behulp van een groep muizen die in het huis wonen. In het koninklijk paleis zit ondertussen de koning met zijn eigen problemen. Hij wil graag dat zijn zoon in het huwelijk treedt en een gezin sticht. De prins komt die dag weer thuis en dus besluit de koning deze gelegenheid aan te grijpen om een bal te organiseren, waarbij tevens alle jonge, ongehuwde meisjes uit zijn rijk zijn uitgenodigd. Hij hoopt dat de prins zo de vrouw van zijn dromen zal ontmoeten. Anna en haar stieffamilie krijgen ook een uitnodiging, maar Patricia wil haar niet laten gaan. Ze zorgt ervoor dat Anna door haar werk niet toekomt aan het maken van een geschikte jurk voor het bal. Anna krijgt echter hulp uit onverwachte hoek: haar overleden moeder Liz vertelt haar in een droom over een jurk op zolder. Anna gaat naar het bal, waar ze al snel de aandacht van de prins trekt. Ze charmeert de prins uitermate, doch niemand herkent Anna. Bij een brand in de koninklijke stallen helpt Anna de paarden te redden. Ze laat haar schoenen achter. Prins Lodewijk reist het land af om zijn geliefde te zoeken. De koning geeft Ahmed de opdracht om alle meisjes in het land de schoen te laten passen om zo de identiteit van de geliefde van de prins te achterhalen. Wanneer Ahmed het huis van Anna bezoekt, is Anna druk bezig met schoonmaken. Terwijl Patricia en haar dochters proberen de schoen te passen, echter zonder succes. Anna komt naar beneden om de schoen te passen. Patricia en haar dochters zijn verbaasd als de schoen blijkt te passen. De film eindigt met het huwelijk tussen prins Lodewijk en Anna.

Rolverdeling

Gastoptredens van: Martijn Krabbé, Quinty Trustfull, Roos Ouwehand, Loretta Schrijver en Caroline Tensen

Ik vind echt dat als je een beetje van speelfilms houdt dat je deze moet zien. Ik dacht "Oh dit wordt weer zo'n dramatische Nederlandse film" maar dat viel allemaal erg mee. Ik vond hem helemaal niet dramatisch maar erg leuk!
Wat vond jij van deze film? En ga je hem kijken???

foto's: www.google.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Follow