Translate

Zoek je iets?

zaterdag 16 november 2013

Film tip: Kick-ass

Hey,

Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op films kijken, vaak Disney films of van die echt meiden films waarvan je het einde al meteen weet. Maar helaas heb ik er niet vaak tijd voor, in de herfst-vakanie heb ik de film Kick-ass gekeken met een paar vriendinnen, een film over een jongen die een superheld wordt! Echt een hele leuke film vond ik het.verhaal (Wikipedia):De film begint met een flash-forward van iemand in een superheldenpak die denkt dat hij kan vliegen en te pletter valt. Dave Lizewski vertelt in de voice-over dat hij dat niet is.

Dan gaat de film zes maanden terug in de tijd. Dave is een tiener die fan is van stripboeken over superhelden. Hij besluit als gemaskerde held de misdaad te gaan bevechten en bestelt een kostuum. Daar hij geensuperkrachten heeft of speciale training heeft ondergaan wordt hij in elkaar geslagen en neergestoken; hij wordt ook nog aangereden door een auto. Hij schaamt zich voor zijn kostuum en vraagt het ambulancepersoneel het weg te gooien en er niemand over te vertellen. Hij belandt op de bewakingsafdeling van het ziekenhuis, waar zijn botten worden hersteld met metalen klemmen. Dave blijkt een permanente beschadiging te hebben opgelopen aan zijn zenuwen, waardoor hij veel minder gevoelig is geworden voor pijn. Er gaan geruchten dat Dave naakt gevonden is en dat hij homo is. Een meisje van school dat hij leuk vindt en dat hem eerst negeerde, Katie Deauxma, denkt dit ook en wil hem daarom graag als vriend. Dave laat haar in de waan, want zo laat ze meer intimiteit toe dan ze anders zou doen.

Dave laat zich door deze eerste tegenslag niet uit het veld slaan, vooral niet daar hij door zijn zenuwbeschadiging nu veel meer klappen kan incasseren dan menig ander mens. Hij vecht met een straatbende. Dankzij tieners die alles filmen druipen ze af, waardoor hij er goed vanaf komt. Dave stelt zichzelf aan de tieners voor als Kick-Ass. Een van de filmpjes wordt op internet gezet, en wordt al snel een grote hit. Dave opent vervolgens eenMySpace-account waarlangs mensen hem om hulp kunnen vragen en wordt overspoeld door reacties. Katie weet niet dat Dave Kick-Ass is, maar vertelt aan Dave als vriend dat ze lastiggevallen wordt door een drugsdealer. Dave gaat als Kick-Ass deze dealer en zijn bende bevechten, wat slecht lijkt af te lopen voor hem, maar dan krijgt hij hulp van twee andere gemaskerde mensen, het jonge meisje Mindy onder de naam Hit-Girl, en haar vader Big Daddy, die wel goed kunnen vechten en beter bewapend zijn, en die de bendeleden doden. De twee zoeken Kick-Ass later op en stellen voor samen te werken.


Misdaadbaas Frank D’Amico denkt dat Kick-Ass zijn bendeleden heeft gedood, en zint op wraak. Hij meent hem te zien lopen op straat en doodt de jongeman, maar het blijkt een navolger in eenzelfde pak. D’Amico's zoon Chris, die graag door zijn vader als mede-crimineel gewaardeerd wil worden, heeft een plan: hij zal zich voordoen als een andere superheld genaamd Red Mist, en met hem contact zoeken en naar een pakhuis lokken waar bendeleden klaarstaan om hem te doden. Big Daddy steekt echter het pakhuis in brand voordat Red Mist met Kick-Ass arriveert, en de bendeleden komen om. Uit een video-opname komt Frank erachter dat Big Daddy de te duchten tegenstander is. Chris pleit ervoor dat Kick-Ass ontzien wordt omdat hij ongevaarlijk is, maar Frank laat een tweede valstrik zetten voor zowel Kick-Ass als Big Daddy en Hit-Girl. Hit-Girl wordt ditmaal neergeschoten door Red Mist terwijl Kick-Ass en Bid Daddy worden gevangen. D’Amico laat de twee live op internet mishandelen. Hit-Girl, die de aanslag op haar heeft overleefd door een kogelvrij vest, komt op tijd tussenbeide om te voorkomen dat ze worden geëxecuteerd. Ze doodt een groot aantal schurken, maar kan niet voorkomen dat Big Daddy zwaargewond raakt. Hij sterft aan z'n verwondingen.Hit-Girl zoekt vervolgens D’Amico’s hoofdkwartier op en doodt daar veel van D’Amico’s bewakers. Kick-Ass komt haar hoog in een kantorenflat van buitenaf te hulp in een jetpack dat Big Daddy en Hit-Girl eerder besteld hadden, en waarop ze tweeGatling guns hadden gemonteerd. Kick-Ass vecht met Red Mist en Hit-Girl met D’Amico. Kick-Ass verslaat Red Mist (maar laat hem wel leven), en doodt vervolgens D’Amico met een bazooka die de bende eerder uit Big Daddy's wapenverzameling had meegenomen.

Dave en Mindy besluiten een gewoon leven te gaan leiden. Mindy's vechtcapaciteit komt nog wel van pas als ze gepest wordt. Chris zint op een verdere misdaadcarrière.

Ik vind het echt een super grappige en leuke maar ook ontroerend film, toen big daddy dood ging moest ik toch wel even huilen :(. Er is ook een deel 2 van deze film, die ga ik zeker kijken! Maar ik vond dit zoieso al een hele leuke film, echt een aanrader! 


Foto's: Google 


HEB JIJ DEZE FILM GEZIEN OF GA JE HEM KIJKEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Follow