Translate

Zoek je iets?

zondag 28 december 2014

Biostip: The Mockingjay part 1

Je kan nog steeds meedoen met de winactie! 

Hey allemaal,

Een tijdje terug ben ik naar The Mockingjay part 1 geweest, oftewel de derde film in de reeks van The Hungergames. Ik heb erg lang (lees 3 jaar) naar deze film uitgekeken. Dus ik was super blij toen hij eindelijk ook in Nederland verscheen!Voor de mensen die het niet weten zal ik het verhaal even kort samenvatten. 
Katniss is ontsnapt uit de Kwartskwelling van de 75e Hungergames. Ze woont nu samen met haar familie en Gale in district 13, want district 12 bestaat niet meer. 
Peeta is gevangen genomen door het Capitool en Katniss wil hem daar natuurlijk uitkrijgen. Ondertussen is er een revolutie/oorlog aan de gang en Katniss is de leider van de rebellen. Daarbvoor gaat ze steeds naar getroffen rampgebieden om daar promo's op te nemen, die worden dan door de uitzendingen van het Capitool uitgezonden. Maar op die uitzendingen van het Capitool ziet Katniss steeds Peeta, hij spreekt daar namens het Capitool, maar ze ziet ook dat hij er steeds slechter aan toe is. Daarom wil ze dat Peeta direct uit het Capitool wordt gehaald en naar district wordt gebracht.
(ALS JE HET BOEK NIET GELEZEN HEBT EN JE WILT HET SPANNEND MOET JE NU STOPPEN MET DEZE ALINEA TE LEZEN)
Als er weer een uitzending van het Capitool plaats vind, wordt Katniss er weer doorheen uitgezonden, dit keer ziet Peeta haar op het beeldscherm. Hij dacht dat ze dood was en is dus super blij en waarschuwt haar via de TV. Het Capitool gaat bommen werpen op district 13. Doordat Peeta dit gezegd heeft, heeft district 13 precies genoeg tijd om te evacueren. Katniss wil nu dat Peeta direct uit het Capitool gehaald wordt. Een levensgevaarlijke klus, maar Gale meld zich als eerste aan als soldaat. Ze halen Peeta en de andere gevangene tributen uit het Capitool. Katniss is super blij om Peeta weer te zien en gaat naar zijn kamer om hem daar weer te kunnen zien. Maar als Peeta wakker wordt en haar ziet, wil hij haar vermoorden. Het Capitool heeft zijn herinneringen aan haar beïnvloed.....En hier eindigt Part 1.


Ik vond het echt een prachtige film en heb (natuurlijk) weer gehuild. De special effects zijn nóg beter dan in de twee vorige films (ik wist ook niet dat dat kon!) en het acteer werk van o.a. Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson is fenomenaal en het verhaal zelf is te gek! Het is een super spannende en mooie film die je als Hungergames fan gezien moet hebben!!!!
Ik kan deze film alleen maar aan iedereen aanraden!
Dus ga dat zien!
Tot snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Follow