Translate

Zoek je iets?

zondag 28 augustus 2016

10 Typetjes die je tegenkomt in de trein




Hoi allemaal,


De trein, voor sommigen een onbekend gebied en voor anderen bijna net zo vertrouwd als hun eigen huis. Ik ben zo iemand die elke ochtend staat te wachten op de trein, dus ja de trein is best een vertrouwd iets. In de trein zie je vaak verschillende type mensen en sommige zijn echt hilarisch.
Kijk je mee?



1. De bekende
Deze persoon zie je iedere dag weer op het station en bij hetzelfde perron staan. Je ziet hem of haar dus iedere dag, maar weet niet of je nou moet zwaaien ja of nee. Als deze persoon er één keer niet is vraag je je ook meteen af waar hij of zij is.

2. De atleet
Hoeveel plaats er ook nog in de trein is, deze persoon zal altijd blijven staan. Maar waarom? Waarom zou je tegen iedereen aan willen vallen als er gewoon genoeg plaats is om te gaan zitten?

3. De nieuweling
Deze persoon is overduidelijk nieuw en gaat nooit met de trein. Helemaal prima natuurlijk, voor alles is een eerste keer...

4. De ik-trek-niets-van-anderen aan persoon
Stilte coupé? Wat is dat? Ikzelf vind het geen probleem als je in de stilte coupé zachtjes praat, maar om nou hele luide telefoongesprekken te voeren, denk een beetje aan je mede reizigers...

5. De slaper
Zoals de naam al zegt, slaapt deze persoon àltijd in de trein. Ik vind het persoonlijk heel erg knap als je dit kan. Ik zou veel te bang zijn om mijn station te missen.

6. De sprinter
Deze persoon staat precies op de plek waar de trein stopt, om vervolgens direct naar binnen te sprinten (terwijl de mensen die uitstappen nog niet eens eruit zijn). Als diegene eruit moet, drukt hij of zij vèr voordat het mogelijk is al op het knopje om de deuren te openen.

7. De observeerder
Je merkt het nooit, maar toch is hij of zij er altijd en KIJKT. Hij of zij observeert iedereen op zo'n slimme wijze, dat niemand het merkt. Maar check af en toe eens het raam (vooral in tunnels) ;)

8. De mijn-tas-heeft-een-aparte-stoel-nodig persoon
Deze persoon lijkt een beetje op nummer 4. Hij of zij vindt gewoon dat zijn of haar tas ook recht heeft op een stoel. Ookal moeten hierdoor mensen staan (terwijl ze overduidelijk niet het type nummer 2 zijn.), de tas zat hier eerst!

9. De dagdromer
Deze persoon zit helemaal in gedachte verzonken (of in zijn of haar telefoon) en merkt niet dat de conducteur binnen is gekomen. Als de conducteur dan bij zijn of haar plaats is, schrikt deze persoon pas op...

10. De werker
Deze persoon zit altijd midden in de spits vergezeld met een laptop of tablet. In de trein zit hij of zij altijd nog eventjes de laatste dingen te regelen

Dit waren 10 types die ik vaak in de trein tegenkom. Herkennen jullie ze?
 Ik hoop in elk geval dat jullie het leuk vonden om te lezen en als je morgenochtend nou in de trein stapt, check dan eventjes naast wel typetje je zit.

Tot snel!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Follow