Translate

Zoek je iets?

dinsdag 22 oktober 2013

Leestip: Inwijding (Divergent)- Veronica Roth

Hoi allemaal,

Ik wilde dit artikel al heel erg lang maken, maar stelde het telkens uit. Ik denk omdat ik niet weet of jullie dit soort artikels leuk vinden. Maar ja, als je het niet probeert dan weet je het ook niet. En aangezien dit ook een lifestyle blog is , hoort dit er zeker wel bij.

Oké dit artikel gaat niet over een nieuw make-up product of kleding die ik gekocht, nee. Dit artikel gaat over een boek! Om precies te zijn Inwijding (in het Engels: Divergent) van Veronica Roth. Inwijding is deel 1 van het verhaal van Beatrice (ook wel Tris genoemd). Op de achterkant van het boek staat:
EEN BESLISSING
 
EEN BESLISSING
BEPAALT JE VRIENDEN
EEN BESLISSING
BEPAALT JE NORMEN EN WAARDEN
EEN BESLISSING
BEPAALT WAAR JE STAAT- VOOR ALTIJD...
 
futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Beatrice Prior is opgedeeld in vijf facties.
Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dat dat ze moet een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit.
Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.
 
 
Dit klinkt toch al super interessant en spannend! Ik ben meteen gaan lezen, en ik kon echt niet meer stoppen. Het bleef spannend vanaf het begin tot het eind wilde ik weten hoe het met Tris af ging lopen, en of ze haar grote geheim ooit aan iemand zal vertellen...
 
Het gaat dus over een 16 jarig meisje dat in de toekomst leeft in Chicago. De wereld is opgedeeld in 5 facties. Op je zestiende doe je een test, om te kijken bij wat voor factie je het beste past. Maar wat nou als er geen duidelijk antwoord uitkomt, wat nou als je bij meerdere facties past? Dan ben je AFWIJKEND, iets wat je beter geheim kunt houden..., maar hoe ga je daar mee om? En hoe weet je nou of je bij de goede factie terecht komt? Wat moet je doen als je moet kiezen tussen je ware identiteit of je familie? Wat doe je als je niet weet wie je kan vertrouwen? Wat doe je als je gezegd wordt je een gevaar bent?
 
 
Wil je antwoord op deze vragen koop dan nu het boek Inwijding van Victoria Roth. Er is ook een deel 2, die ga ik later behandelen. En als het goed is komt er ook een film van! Voor alle Hungergames fans! INWIJDING!
 
bron: www.google.com
 

1 opmerking:

  1. ahhhhhhhh jaaa een geweldig boek kan niet wachten op de film !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Follow