Translate

Zoek je iets?

zondag 21 augustus 2016

Dit doet genoeg water drinken dus met je

Hoi allemaal

We weten het allemaal: We moeten 1,5 tot 2 liter water per dag drinken. Toch komen lang niet alle mensen aan deze 1,5 tot 2 liter (ik moet er ook echt op gaan letten). Terwijl water drinken juist zo goed blijkt te zijn, maar wat doet het nou precies? Dáár was ik vooral erg benieuwd naar, jullie ook?


1. Het is beter voor je huid
Als je genoeg water drinkt, zal je huid meer gehydrateerd zijn. Het reinigt je huid als het ware, waardoor er minder puistjes zullen ontstaan. Daarnaast maakt het je huid elastischer en minder dof. Ook zal je minder last hebben van rimpels en kan genoeg water drinken zelfs wallen doen verdwijnen. WAUW!

2.Geen snacks meer
Die grijze massa (ja ik bedoel je hersenen) kunnen dorst en honger vaak door elkaar halen. Mensen denken vaak dat ze last hebben van een knorrend maagje, maar vaak zijn het gewoon de hersenen de schreeuwen: 'Ik heb dorst!'. Daarom is het verstandig om i.p.v. gelijk een snack te pakken eerst een groot glas water te drinken. De kans is groot dat dat "honger gevoel" verdwijnt na het drinken van dat glas en dan hoef je dus ook geen snack meer. Dat is natuurlijk weer beter voor je gewichtsafname (ik zie dit persoonlijk als een win win situatie)

3. Concentratie stijgt
Je kan het best een productieve dag beginnen met een goed glas water. Ook is het belangrijk om de hele dag door genoeg water te drinken. Als je namelijk niet genoeg water drinkt, kunnen je hersenen zich niet volledig op jouw taak concentreren, omdat ze ook steeds het signaal moeten versturen van dorst. Meer drinken zorgt dus voor meer concentratie. *Pakt meteen een fles water*

4. Weg kramp
Wordt jij 's nachts wel eens wakker van vreselijke kramp in bijvoorbeeld je kuit? Dat is je lichaam dat je probeert te vertellen dat je niet genoeg drinkt. Wil je dus een betere nacht rust? Drink dan overdag meer water!

5. Minder moe
Wanneer je dorst hebt, is je lichaam eigenlijk al aan het uitdrogen. Een bijwerking die vaak voorkomt bij uitdroging is vermoeidheid. Dus skip 's ochtends je koffie (sorry!) en neem een lekker verfrissend glas water! Je lichaam heeft de hele nacht geen vocht binnen gekregen dus ze snakt naar water!

 Oké, dit waren 5 goede redenen om wat meer water te drinken. Vond je dit interessant en wil je meer lezen? Check dan voor deze site. Ik hoop dat ik jullie heb gestimuleerd om meer water te gaan drinken en let op! Zoals bij alles is ook teveel water drinken niet goed voor je!

Tot snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Follow