Translate

Zoek je iets?

zondag 14 augustus 2016

Zo krijg je meer volgers op InstagramHoi allemaal,

Wist je dat Instagram meer dan 300 miljoen gebruikers heeft? Nee? Ik ook niet. Maar hoe kan het nou dat als Instagram meer dan 300 miljoen gebruikers heeft, jouw profiel maar niet zoveel followers krijgt? Ik heb geen flauw idee, maar vandaag geef ik jullie wel een aantal tips om meer volgers op je favoriete social media account (Instagram dus) te krijgen!
DISCLAIMER: Ik ben niet gespecialiseerd in Instagram accounts en het is ook zeker niet zo dat ik mega veel volgers heb (1,4 K), maar ik vind het wel leuk om jullie misschien een beetje een duw in de juiste richting te geven.
Oh ja, nog een DISCLAIMER, deze tips werken vooral bij thema accounts etc. Dit kan natuurlijk ook werken voor jouw persoonlijke account, maar daar heb ik zeker geen ervaring mee.
TIP: Ik heb al eens eerder artikels geschreven over Instagram: Lees hier andere tips voor meer volgers en lees hier hoe je een overzichtelijke feed creëertTip 1: Post regelmatig, maar niet te vaak
Wil je opvallen tussen die meer dan 300 miljoen accounts, zal je dus echt tijd moeten steken in jouw account. Probeer sowieso 1x per dag te posten, of zelfs meer. (Pas op dat je niet gaat spammen, daardoor ga je alleen maar volgers verliezen.) Ik heb ooit eens gehoord dat je om de meest snelle groei te krijgen 2x per dag moet posten. Heb je geen tijd/zin om 2x per dag iets te posten, zorg dan dat je 1x per week tijd inplant, om al je Instagram berichten in te plannen. Dit kan met de app Un Um of Autogrammer

Tip 2: Creëer herkenbaarheid
Tussen die 300 miljoen accounts (we houden dat voor het gemak maar eventjes aan), moet je zorgen dat je herkenbaar bent en blijft. Dit doe je door een thema of stijl te kiezen. Bij mij is bijvoorbeeld alles vrij licht. Ook word je herkenbaar door gebruikt te maken van je eigen foto's en dus niet die van het internet. Deze foto's zijn waarschijnlijk al door 100 andere mensen gebruikt en als mensen die foto zien, denken ze dus niet meteen aan jouw account, terwijl dat hetgeen is je moet hebben.


Tip 3: Zorg voor een interessante bio
Het eerste wat ik zie van een Instagram account is de bio. Die lees ik ook ALTIJD. Hoe leuker of cleaner de bio hoe meer ik geïnteresseerd raak in de foto's. Dus zorg voor een leuke bio en zorg er sowieso voor dat dit veld ingevuld is. Op Instagram word je beperkt tot een maximum van 150 tekens, maar bij deze een kleine hack: Tik je bio in je notities op je telefoon, kopieer het dan en plak het in je Instagram bio. Dan heb je ineens wel meer dan 150 tekens.


Tip 4: Instagram draait niet alleen om foto's
Instagram draait niet alleen maar om foto's! Zorg voor een leuke beschrijving bij je foto's (extra leuk als je zorgt dat de opmaak van al je beschrijvingen hetzelfde is). Om meer interactie te krijgen met je volgers kan je een QOTP (question of the photo) plaatsen. Hier reageren veel volgers op en nog leuker is als jij dan terug reageert. Zo zorg je voor interactie en dat kan ervoor zorgen dat je volgers je leuk vinden en dus niet ontvolgen en misschien zelfs wel aanbevelen.


Tip 5: Reageer op andere gebruikers
Wat je absoluut niet moet doen is klakkeloos je foto's uploaden en verder geen aandacht aan Instagram besteden. Nee! Zorg voor contact met gerelateerde accounts. Reageer op hun berichten en wees actief in het liken van andere foto's. Ook kan je tagbuddies worden met iemand. Diegene tagt jou altijd in zijn of haar berichten en jij diegene in die van jou. Zo helpen jullie elkaar en wordt jullie bereik groter en groter.


Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad. Als ik zelf achter meer tips kom zal ik daar zeker nog een bericht van maken. Wist je trouwens dat alle foto's uit dit artikel van mijn Instagram komen?

Tot snel!


  

1 opmerking:

  1. super handige tips ik ga der zeker gebruik van maken echt tof

    BeantwoordenVerwijderen

Follow