Translate

Zoek je iets?

donderdag 15 september 2016

Hoe ik bloggen combineer met school



Hoi allemaal,

Het nieuwe schooljaar is nu echt voor iedereen begonnen en voor mij houd dat in dat ik ben begonnen aan mijn eindexamen in 6vwo.
Een spannend en druk jaar, dat is wat mij te wachten staat. Toch ga ik blijven bloggen, maar hoe?


1. Plannen
Ik hoor jullie denken, daar komt Chiara weer met haar eeuwige geplan. True story bro! Maar als iets werkt, waarom zou je het dan veranderen? Ik zorg er gewoon voor dat ik elke week wat tijd in plan om aan mijn blog te werken. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet heel erg vooruit werk en het allemaal af en toe nog best krap is, maar hé het lukt tot nu toe!

2. Bye telefoon
Ik denk altijd dat ik mega lang met huiswerk enzo bezig ben, soms is dat ook wel zo, maar in veel gevallen valt het allemaal hartstikke mee. Het duurt lang omdat je waarschijnlijk niet productief genoeg je huiswerk maakt. Je kijkt af een toe eens op Facebook, reageert op Instagram en maakt een snapchatfoto van hoeveel huiswerk je allemaal nog moet doen. Herkenbaar? Leg je telefoon eens weg, moet je zien hoeveel tijd jij overhoudt om te bloggen. Wist je trouwens dat als je 5 minuten geconcentreerd met iets bezig bent, je in een concentratie flow komt? Zorg dus dat je in die 5 minuten flow komt!

3. School first
Ja ik weet het, bloggen is echt veel leuker dan aan je huiswerk zitten. Toch is voor de meeste hun blog nog niet hun werk en zou je dus echt ook je huiswerk moeten maken. Stel dus prioriteiten voor jezelf. Heb jij morgen een wiskunde proefwerk en sta je er niet zo goed voor, dan moet je misschien toch maar eventjes dat boek openslaan. Het is maar een idee...

4. The blog flow
 Soms heb je van die dagen, dan ga je als een malle. Je zit bomvol inspiratie en de artikelen stromen eruit. Gebruik die dagen! Ga niet niets zitten doen als je super veel ideeën en tijd hebt. Zo kan je vooruit werken en hoef je je in drukkere periodes geen zorgen te maken over je blog. Er staan artikelen genoeg klaar!

5. Vaste dagen
Zorg dat je op vaste dagen blogt, zo komt het standaard in je routine en ga je er rekening meehouden. Zo houd ik er bijvoorbeeld rekening mee dat ik elke vrijdag een artikel schrijf, dit verwerk ik dan in mijn planning. Zo zorg je ervoor dat het een echte afspraak wordt die je niet zo makkelijk meer afzegt. Je moet het eigenlijk zien als een lunchafspraak met een vriendin, die zeg je toch ook niet zomaar op het laatste moment af?

Zo, dit waren 5 tips die ik zeker gebruik om mijn blog met school te combineren. Natuurlijk zijn er wel eens momenten dat het allemaal eventjes niet meer lukt. Logisch ik bedoel, je blijft toch echt maar een mens die ook behoefte heeft aan slaap en zo.... Ga dus zeker niet tot diep in de nacht aan je blog werken, om vervolgens met een brakke kop aan te komen op school. School had je prioriteit toch?!

Tot snel!

Instagram
Facebook 

2 opmerkingen:

  1. Ik ben nu op dit moment aan het plannen dat ik op één dag ontzettend veel ga schrijven voor blog en een andere dag foto's ga maken. Zo heb ik voldoende tijd over voor studie

    BeantwoordenVerwijderen

Follow