Translate

Zoek je iets?

zondag 10 januari 2016

Hoe ik mijn week plan en plantipsHallo allemaal,

Naast sporten, een gezondere levensstijl en betere cijfers halen is ook beter plannen voor veel mensen een goed voornemen. Voor veel leerlingen begint bijna de toetsweek, dus ik had in mijn hoofd dat het misschien slim was om iets te schrijven over plannen. Nadat ik op Snapchat had gevraagd of jullie zaten te wachten op wat plantips, kreeg ik alleen maar JAAA terug. Dus vandaag deel ik met jullie hoe ik plan en geef ik wat plantips!


Ten eerste even een disclaimer, op deze manier plannen werkt goed voor mij. Dit hoeft niet te betekenen dat dit voor jou ook werkt. Je moet opzoek gaan naar je eigen manier en ik probeer hier en daar wat tips te geven.

Hoe plan ik?

Ikzelf heb een heel groot notitieboek gekocht op A4 formaat en daarnaast heb ik een family planner.
Die family planner heb ik verdeeld in categorieën, zo heb ik een categorie school en niet vergeten!
Op mijn family planner schrijf ik alle belangrijke dingen zoals toetsen en verslagen die ingeleverd moeten worden. Zo heb ik van één week gelijk een overzicht wat ik allemaal moet doen en onder welke categorie dat allemaal valt.

Dan dat notitieblok, dit is eigenlijk waar ik het meeste op plan. Ik gebruik per week 2 pagina's. Op de linkerpagina schrijf ik op zaterdagochtend alles wat ik die week (dus tot vrijdagavond) moet doen, een soort To do lijstje is dat dus. Op de rechterpagina maak ik echt mijn planning.
Ik verdeel de pagina met washi tape (gewoon omdat dat er leuk uitziet) in vakken, voor elke dag eentje. Dan verdeel ik alles wat ik op mijn To do lijstje heb geschreven over de dagen en ik plan ook wat extra tijd in voor extra huiswerk wat er bijvoorbeeld bij komt, dit noem ik dan gewoon overig.
Als ik een taak gedaan heb, markeer ik hem. Ik kras hem expres niet door, want misschien moet ik later ooit nog terug kijken wat ik gedaan heb en dat kan ik dan niet meer lezen.
Als ik een taak niet af krijg op een bepaalde dag, schrijf ik hem in een ander kleurtje op de volgende dag. Ik doe het in een ander kleurtje zodat ik weet dat dit een taak is die eigenlijk al afgerond had moeten zijn.
Je kan achter je taken ook nog schrijven hoelang je denkt dat je erover gaat doen, maar ik ben niet zo goed in tijd inschatten... Daarnaast is het ook slim om op te schrijven wat je per taak allemaal nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een toets hebt van Frans en je weet dat je overhoord moet worden is het slim om op te schrijven dat je overhoord moet worden, hoelang je overhoord moet worden en door wie. Wees zo specifiek mogelijk, dat is het beste.


Andere Plantips  (mede door girlscene)

  • Zorg ervoor dat je bureau opgeruimd is, je kan je dan beter concentreren!
  • Plan realistisch, niets is zo vervelend als een planning maken en die niet halen.
  • Als je een taak moet doen die maar twee minuten duurt, doe dat dan eerst! Als je er mee in je hoofd blijft zitten kost het veel meer tijd dan het gewoon te doen. 
  • Plan relax momenten in, kom op je leven bestaat niet alleen uit school/werk
  • Vijf minuten regel: Spreek met jezelf af dat je je 5 minuten helemaal geconcentreerd op iets stort, na die 5 minuten kom je in een flow en ben je mega geconcentreerd met je taak bezig
  • Heb je je helemaal aan je planning gehouden? Beloon jezelf dan!
 Zo dit waren ze dan, mijn plantips. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad en jullie nu lekker gaan plannen!

Tot snel!

Facebook  Instagram  Bloglovin

1 opmerking:

  1. Thanks girll! Ik ga dit eens proberen en misschien haal ik dan net zulke hoge cijfers als jij! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Follow